Willeke Oldenhof

Ik ben Willeke Oldenhof (1960). Naast mindfulness- en compassietrainer, ben ik werkzaam als geestelijk verzorger in een algemeen ziekenhuis waar ik mensen begeleid bij levens- en zingevingsvragen.
Mijn behoefte aan meer rust, ruimte en verdieping in mijn leven, bracht me op het spoor van de Zenmeditatie (2006). In 2011 werd ik zelf mindfulnesstrainer (MBSR/MBCT).
Mindfulness- of aandachttraining is voor mij de vertaling van meditatie naar het dagelijks leven: aandacht voor wat er is. Niet ‘maar doorgaan’ maar regelmatig ‘stoppen’. Zo kan er de ruimte ontstaan om echt in het moment te zijn, om te genieten van momenten en om toe te komen aan wat er werkelijk toe doet.
Mindfulness ervaar ik als een verrijking van mijn leven: liefdevolle vriendelijkheid, niet oordelende, milde, open aandacht en de erkenning dat alles wat er is, er mag zijn. Ook het minder prettige en het minder mooie. Het is er immers toch al.
Mindfulness brengt ruimte en verdieping in mijn leven en het nodigt me uit om elke dag weer fris en opnieuw te mogen beginnen. Mindfulness is oefening, oefening voor het leven…

Ik ben getrouwd met Arno Vermeulen (1959) en moeder van twee dochters.
Samen met Arno werk ik aan onze praktijk: KOM praktijk, praktijk voor mindfulness-, compassietraining en psychotherapie.

Opleidingen:
Gecertificeerd mindfulness- en compassietrainer MBSR/MBCT opgeleid aan het Instituut voor Mindfulness (IVM) (2011).
Aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN).
Doctoraal Theologie, K.T.U.U.(2001), V.O Supervisie H.V.A.(1991), M.O. Pedagogiek R.U.U.(1989), HBO-V Leusden (1984).

Ik heb een samenwerkingsverband met:
Peggy van den Hoogen, Okeetraining


“Mindfulness is voor mij de vertaling van meditatie naar het dagelijks leven.
Mindfulness geeft mij ruimte en helpt me bij het ‘altijd weer opnieuw mogen beginnen’.”

IMG_2230

Reacties zijn uitgeschakeld.