Voor wie

 

cadeau aan jezelf

Mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen die actief wil bijdragen aan zijn eigen gezondheid en kwaliteit van leven. Meer in het moment en minder in het hoofd leven helpt ons het leven vollediger te leven. Het verrijkt ons leven. We leren hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen en meer energie en balans in ons leven kunnen ervaren. Mindfulnesstraining helpt ons zelf beter te functioneren.
Je hebt er geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Iedereen oefent binnen de grenzen van zijn eigen situatie.

stress, pijn en medische klachten
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulnesstraining helend is voor mensen die last hebben van stressgerelateerde klachten (maag- en darmproblemen, slaapstoornissen, onrust, hoofdpijn, vermoeidheid, psoriasis, hoge bloeddruk), dreigende burnout, langdurige pijn en piekeren. Mensen met hartklachten en kanker kunnen verlichting vinden door zich op een andere manier met hun klachten te leren verhouden.

aanvulling op reguliere behandeling
Mindfulnesstraining is geen alternatief voor reguliere behandeling van lichamelijke of psychische klachten. Het is een aanvulling hierop. Het kan een ondersteuning zijn bij aandoeningen die ingrijpende behandelingen of een lange fase van herstel vergen.

En het kan psychische en stressgebonden klachten voorkomen. Mindfulnesstraining, in samenspraak met reguliere behandeling, is vaak veel effectiever dan één van beiden alleen.


‘Waar je aandacht is, daar ben je’.
Jon Kabat Zinn


Je kunt dit oefenen door de aandacht te trainen, de aandacht te laten groeien..
En je kunt er ieder moment opnieuw mee beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reacties zijn uitgeschakeld.