Kosten

de 8-weekse Mindfulnesstraining (MBSR)

De kosten voor de 8-weekse mindfulnesstraining bedragen:
-475 euro voor particulieren.
-275 euro voor studenten.
-877,50 euro wanneer de werkgever de kosten draagt.
Cursusmateriaal (werkboek en CD’s) zijn inbegrepen.

vergoeding door werkgever

Ziekteverzuim kost een bedrijf veel geld. Je werkgever heeft er groot belang bij om ziekteverzuim door stress te voorkomen. Mindfulnesstraining krijgt bij werkgevers steeds meer erkenning als betaalbaar en effectief energiemanagement programma voor medewerkers.

Bijna elke organisatie heeft een budget per medewerker voor opleiding en kwaliteitsverbetering. Dit budget kun je inzetten om een aandachttraining te bekostigen. Schroom dus niet om op je werk na te vragen of de training kan worden vergoed.

vergoeding door zorgverzekeraar

vergoeding door zorgverzekeraar VGZ, IZA, Univé en UMCZ vergoeden de mindfulnesstraining bij burn-outklachten voor maximaal € 350 per kalenderjaar vanuit alle aanvullende pakketten met een verwijsbrief van de huisarts of bedrijfsarts. Voorwaarde is dat de trainer is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN, categorie 1, zoals bij KOMpraktijk.
Menzis vergoedt voor mantelzorgers de mindfulnesstraining in één van de aanvullende paketten. Voor het precieze aanvullende pakket, vergoeding en de voorwaarden: raadpleeg Menzis, bijvoorbeeld via ‘de zorg-adviseur’ van Menzis, 088-2224242. De vergoeding komt namelijk niet uit het ziektekostenpakket maar uit een aparte pot voor mantelzorgers. De vergoeding loopt daardoor via een andere route. Ook hier is de voorwaarde dat de MBSR gevolgd dient te worden bij een VMBN categorie 1 trainer.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar een mindfulnesstraining deels vergoed? Kijk dan ook eens op zorgwijzer.nl.

Wanneer de kosten een belemmering zijn, is korting of betaling in termijnen mogelijk.

 

FOTO KOM PRSG-0034

Reacties zijn uitgeschakeld.